Recept sint jacobsschelp


Recept sint jacobsschelp. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

6 sint-jacobsschelpen
4 sneden gerookte zalm
4 deciliter visfumet
1/2 bosje peterselie
1/4 bosje bieslook
1 tomaat
100 gram ui
50 gram boter
2 capsules saffraan
peper en zout

Stap 2. De bereiding

De schelpen openwrikken met een geschikt oestermesje. De vruchten dienen met zorg uit de schelp te worden gehaald. Hierna zeer zorgvuldig spoelen en vervolgens rustig droogdeppen.

Het rode gedeelte dient te worden weggesneden en in de vriezer te worden geplaatst voor verdere bereiding van een ander recept.

Het witte gedeelte dient zorgvuldig te worden ontdaan van het vliesje.

Pel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijdt het overgebleven vruchtvlees in blokjes.

Snij hierna de ui in fijne stukjes. Rol de plakken gerookte zalm op tot roosjes.

Kook de visfumet tot de helft in en roer hierna de saffraan erdoor. Eventueel op smaak te brengen met peper en zout.

Smelt de fijngesneden ui in de boter. Snijd de sint Jacobsnoten doormidden en laat ze heel kort, ongeveer twee minuten, bakken in de hete boter samen met de uien.

Verdeel de saffraansaus over warme diepe borden.

Verdeel daarin telkens drie halve sint Jacobsnoten samen met een zalmroosje en blokjes tomaat.

Versier de zalm met wat sprietjes bieslook en de noten dienen te worden voorzien van een takje peterselie.

Smakelijk!



Plaats een reactie