Recept asperges


Recept asperges. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

2 kilogram asperges
3 eetlepels water
3 eetlepels kruidenazijn
20 gram zout
175 gram boter
3 eieren
6 peperkorrels
1/2 citroen
Cayennepeper
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Schil en gaar de asperges.

Ondertussen kunt u de saus maken. Plet hiervoor de peperkorrels en doe ze in een pannetje samen met het water en de azijn.

Laat dit tot de helft inkoken. Laat het resultaat snel afkoelen.

Scheidt hierna het eiwit van de dooiers en pers de citroenen. Het sap moet gezeefd worden.

Neem 175 gram boter en smelt het. Het witte laagje wat boven komt drijven dient verwijderd te worden.

Wanneer de boter is geklaard, zet deze dan warm weg. Giet de ingekookte vloeistof in een pannetje en plaats het in een grotere pan met water.

Doe de dooiers in de vloeistof en klop het geheel tot het begint te binden.

Giet nu een straaltje geklaarde boter erbij en blijf doorkloppen.

Zeef de saus en breng het op smaak met peper, zout en een beetje cayennepeper. Eventueel wat citroensap toevoegen.

Haal nu de asperges uit het nat en laat ze uitlekken.

Verdeel de asperges over de borden en voorzie ze van enkele lepeltjes Hollandse saus.

Het restant van de saus kan worden opgediend in een sauskommetje.

Smakelijk!



Plaats een reactie