Recept voor een cake


Recept voor een cake. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

5 eieren
200 gram boter
200 gram suiker
150 gram gehakte amandelen
400 gram bloem
40 gram fijngehakte sukade
40 gram gesneden oranjesnippers
100 gram rozijnen en krenten
2 eetlepels rum
1 zakje bakpoeder
geraspte schil van 1 citroen

Stap 2. De bereiding

De krenten en (gele ) rozijnen dienen gewassen te zijn. Droog ze goed af en druppel er wat rum over. Laat de rum goed intrekken, bij voorkeur een hele nacht.

De oven moet worden voorverwarmd op 175 graden. Indien u beschikt over een hete lucht oven dient deze verwarmd te worden op 160 graden.

Zorg dat de boter schuimig is door middel van roeren, en voeg afwisselend suiker, eierdooiers en citroenrasp toe. Voeg en vermeng bakpoeder en bloem met de boter. Zorg dat het een mooi en glad deeg is door middel van kloppen en meng de krenten, amandelen, rozijnen, sukade en snippers erdoor.

Sla de eiwitten stijf en doe ze voorzichtig door het beslag door het erin te scheppen. Giet het geheel in een bakvorm welke is ingevet.

De cake dient 70 tot 80 minuten te worden gebakken.

Na goed afkoelen kunt u de cake inpakken in folie waarna deze een nacht dient te rusten.



Plaats een reactie