Recept hertenragout


Recept hertenragout. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 kilogram hertenragout
200 gram gerookte spekreepjes
30 gram boter
150 gram veenbessen in siroop
30 gram bruine suiker
1 glas rode porto
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 glas water
1 kruidenbouillonblokje
1 eetlepel mosterd
2 deciliter culinaire room
10 witte peperbolletjes
2 laurierblaadjes

Stap 2. De bereiding

Neem de uit en schil deze.

Doe er nu ook een stuk knoflook bij en snipper deze.

Neem de boter en verhit deze in een pan.

Bak hier de hertenragout in.

Doe de knoflook uit en spekreepjes er bij.

Braad alles even aan, het vlees moet mooi goudbruin zijn.

Neem de peperbolletjes en plet deze.

Doe er nu suiker, peperbolletjes, laurier en suiker bij.

Neem ook de rode porto bouillonblokjes en voeg deze toe.

Blijf goed roeren en doe er af en toe water bij.

Pak de deksel en doe hem op de kookpan.

Laat het in een uur zachtjes gaar koken.

Doe er nu room en roombessen bij.

Verdeel het nu over 4 voorverwarmde borden en doe er met frietjes en sla bij

Smakelijk!



Plaats een reactie