Hoe aankomen in gewicht?


Hoe aankomen in gewicht? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Verhoog je calorie inname. Om gewicht toe te nemen moet je meer calorieën innemen dan je iedere dag verbrand. Daar een halve kilo lichaamsgewicht gelijk is aan 3500 calorieën, zal je door 500 a 1000 calorieën per dag extra te eten, gemiddeld 0.5 tot 1 kilo per week in gewicht toenemen. Je kan je calorie inname verhogen door ingrediënten hoog in caloriegehalte aan je maaltijd toe te voegen zoals, honing, boter, granula, pindakaas, margarine en proteïne poeder. Het is beter gezonde ingrediënten toe te voegen om je calorie inname te verhogen, dan suiker.

Tip 2. Drink drankjes met een hoog caloriegehalte om gewicht toe te nemen. In plaats van water, bruisend water of magere melk te drinken, probeer volle melk, warme cacao, vruchtensappen, eigeel, proteïne shakes en sportdrankjes met veel calorieën. Je kan ook gemengde fruitdrankjes of milkshakes proberen, deze kunnen thuis gemaakt worden met een mengmolen. Doe er dingen in zoals, yoghurt, bevroren fruit, bananen, volle melk, ijscrème, kokosnootmelk, slagroom, suikerstroop, honing en proteïne poeder.

Tip 3. Voeg aan iedere maaltijd op dagelijkse basis meer koolhydraten toe. Koolhydraten zijn de voornaamste energiebron voor je lichaam, en het is belangrijk genoeg koolhydraten tot jou te nemen om voor de nodige energie die je nodig hebt te zorgen en voor de nodige voedselstoffen voor een gezond dieet. Koolhydraten houden vier calorieën per gram in en zouden 30 a 60 % van een gezond gewichtstoename dieet moeten uitmaken. Goede koolhydraten bronnen zijn fruit, groenten en volkoren, en ze kunnen ook teruggevonden worden in rijst, zwarte bonen, zoete mais, pasta en aardappelen. Andere goede bronnen zijn brood, cakejes en gebakjes.Plaats een reactie