Recept scampi


Recept scampi. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

1 kilogram scampi’s
1 deciliter room
7 teentjes knoflook
droge witte wijn
currypoeder
verse bieslook
olijfolie

Stap 2. De bereiding

Neem één kilo verse en gekuiste scampi’s, zeven tenen knoflook, een droge witte wijn, wat room wat currypoeder (pikant), verse bieslook en olijfolie.

Verhit de olie in een pot en laat de knoflook bruinen zodat zijn smaak loslaat.

Bak de scampi tot ze nagenoeg gaar zijn. Dit is slechts enkele minuten, anders worden ze mossig. In de verdere bereiding maken we ze helemaal gaar.

Voeg wat droge wijn toe en laat het mengsel enkele minuten zijn gang gaan. De hoeveelheid toe te voegen wijn is afhankelijk van de hoeveelheid gewenste saus.

Voeg hierna de room toe en laat het op een hoog vuur wat dikken.

Voeg de bieslook en het currypoeder toe naar smaak en laat het geheel nog enkele minuten voor wat het is.



Plaats een reactie