Recept parelhoen


Recept parelhoen. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 parelhoen
20 stuks gedroogde abrikozen
3 deciliter droge witte wijn
50 gram suiker
4 eetlepels cognac
1 theelepel laurierpoeder
1 theelepel gemalen tijm
100 gram boter
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Neem de abrikozen en ga deze 12 uur weken in de wijn. Breng ze dan aan de kook en laat de suiker intrekken een paar uur.

Ga alles zeven. Doe er cognac bij. Laat dit tot 4 dl inkoken.

Neem de parelhoen, leg boter in de buikholte en doe hier laurierpoeder en tijm bij.

Neem zout en peper, doe dit over de buitenkant. Doe de overige boter in de schaal. Doe de parelhoen in de oven van 200 graden.

Doe dit gedurende 10 minuten. Zet de oven op 160 graden en laat de parelhoen hier 70 minuten in liggen.

Neem het braadvocht en doe dit regelmatig over het vlees. Na 70 minuten mag de parelhoen uit de schaal.

Blijf het geheel warm houden. Doe er abrikozen vocht bij. Ga het verwarmen. Doe er 50 gram koude boter bij.

Smakelijk!



Plaats een reactie