Recept voor fazant


Recept voor fazant. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

2 fazanten
2 deciliter kippenbouillon
2 deciliter vermout
2 theelepels suiker
1 scheutje water
600 gram witloof
200 gram boter
300 gram champignons

Stap 2. De bereiding

Maak het witloof schoon.

Doe deze in een braadpan.

Doe bij het witloof peper en zout, eventueel suiker.

Leg er een beboterd velletje aluminiumfolie overheen.

Leg hier schoteltjes overheen.

Doe het witlof op een klein vuur voor 30 minuten.

Laat het stoven. Laat de helft van de boter smelten, doe hier peper en zout bij.

Voeg water toe en zet de fazant op matig vuur.

Zet het deksel schuin op de pan voor 20 minuten.

Doe de braadjus over de fazant heen, een paar keer.

Zorg dat de borst lichtroze blijft.

Neem de fazant uit de pan, houdt deze onder aluminiumfolie warm.

Schenk het braadvet uit de pan.

Doe de kippenbouillon in de braadpan.

Voeg nu voor iedere persoon een kwart deciliter kookvocht toe.

Breng de saus op smaak. Gebruik peper en zout.

Neem een vierde van de boter. Haal deze van het vuur.

Klop deze boter door de saus.

Neem de paddenstoelen en de boter en bak deze op een hoog vuur in korte tijd.

Snijdt de borstfilets van de fazant. Doe dit in dunne plakjes.

Leg het vlees op warme borden en leg de witlof er naast.

Doe de paddenstoelen over het vlees en zet de saus er bij.

Smakelijk!



Plaats een reactie