Recept fazant


Recept fazant. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 fazant
200 gram gerookt spek
50 gram boter
2 geschilde en fijngesneden appels
8 eetlepels calvados
1 theelepel wildkruiden
3 deciliter rode wijn
6 eetlepels room
witte en zwarte peper
zout

Stap 2. De bereiding

We beginnen met de oven voor te verwarmen op 190 graden Celsius.

Vervolgens mengen we de stukjes appel met de Calvados.

Nu gaan we de fazant bestrooien met de wildkruiden, en omwikkelen we de borst met het gerookte spek.

De boter gaan we vervolgens verdelen over de borst van de fazant.

Stop de fazant nu in de braadzak.

Doe het calvados-mengsel en de rode wijn bij de fazant in de zak.

Doe de zak dicht maar knip aan de bovenkant wel enkele gaatjes.

Verlaag nu de temperatuur van de oven naar 160 graden en plaats de fazant gedurende anderhalf uur in de oven.

Haal hierna de fazant uit de zak, zeef het braadvocht met de appel in een pan en voeg room toe..

Verwarm de saus en breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk.



Plaats een reactie