Recept voor kalkoen


Recept voor kalkoen. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

1 kalkoen van 1.5 kilo
1 kilo krielaardappels
500 gram kleine uien
700 gram wortelen
3 deciliter vleesbouillon
100 gram spekblokjes
80 gram boter
2 theelepels Provençaalse kruiden
enkele sneetjes vet spek
gehakte peterselie
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Neem de kalkoen en bestrooi deze zowel aan de binnenkant als de buitenkant met Provençaalse kruiden samen met wat peper en wat zout.

De borst van de kalkoen dient te worden belegd met plakjes vet spek en leg de kalkoen hierna op een braadslee.

Smelt hierna de boter maar laat hem niet te bruin worden.

De kalkoen kan worden besprenkeld met boter waarna de braadslee in de voorverwarmde oven à 200 graden mag worden geschoven.

Braad de kalkoen gedurende één uur en besprenkel deze continu met het braadvocht.

Schil ondertussen de uien en de wortel. Snijd de wortel in kleine dunne stukjes of schijfjes en was de krielaardappeltjes.

Neem nu de blokjes spek samen met de ui, de wortel en de aardappelen bij de kalkoen.

Breng het gerecht wat op smaak met peper en zout en laat het geheel nog 10 minuten bakken.

Voeg hierna de bouillon toe.

Haal nu het spek van de borst van de kalkoen en laat het geheel nog 20 minuten bakken in de oven.

Neem nu de kalkoen uit de oven en leg deze in een voorverwarmde schaal.

Neem de groenten en de aardappelen en leg deze er omheen.

Bestrooi de groenten en de aardappelen met wat gehakte peterselie samen met wat bindmiddel en het braadvocht.

Serveer de saus los.

Smakelijk!



Plaats een reactie