Recept voor paella


Recept voor paella. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

1 kabeljauwfilet
150 gram scampi’s
1 gekuiste inktvis
150 gram mosselen
150 gram venusschelpen
200 gram rijst
1 selderijstengel
1 wortel
2 versnipperde uien
1 versnipperd knoflookteentje
2 glazen witte wijn
100 gram diepvrieserwtjes
1 zakje saffraan
1 kruiden bouillonblokje
1 laurierblad
5 eetlepels olijfolie

Stap 2. De bereiding

Neem de knoflook, de wortel, de selderij en de helft van de ui en stoof het geheel in twee eetlepels olijfolie.

Neem de scampikopjes en voeg deze samen met het kruidenbouillonblokje en laurierblad toe.

Neem een glas wijn en blus hiermee de bouillon. Zet het geheel onder water en dek het af.

Laat het nog vijf minuten koken. Neem de rest van de ui en stoof deze in een pan samen met drie eetlepels olijfolie.

Voeg de rijst toe. Laat het even bakken en roer het voordurend.

Zeef nu de bouillon en voeg hieraan de rijst toe. Dek het gerecht af met een deksel en breng het aan de kook.

Verhit nu de mosselen en venusschelpen in een pan zonder vocht of bakmiddel op een hoog vuur en voeg de rest van de wijn toe.

Dek de pan af tot de schelpen open staan. Neem de schaaldieren uit hun schelp en voeg ze aan de kokende rijst toe.

Zeef het schelpenvocht en voeg het vocht toe aan de rijst.

Breng het geheel opnieuw aan de kook.

Neem de inktvis en voeg hieraan de erwten toe. Roer het en dek het hierna af.

Wanneer de rijst weer kookt dienen de scampi’s en de kabeljauw te worden toegevoegd.

Laat het geheel nog even sudderen tot de rijst helemaal gaar is.

Neem hierna de pan van het vuur. Voeg saffraan toe aan de paella en serveer het gerecht compleet in de pan.

Neem de knoflook, de wortel, de selderij en de helft van de ui en stoof het geheel in twee eetlepels olijfolie.

Neem de scampikopjes en voeg deze samen met het kruidenbouillonblokje en laurierblad toe.

Neem een glas wijn en blus hiermee de bouillon. Zet het geheel onder water en dek het af.

Laat het nog vijf minuten koken. Neem de rest van de ui en stoof deze in een pan samen met drie eetlepels olijfolie.

Voeg de rijst toe. Laat het even bakken en roer het voordurend. Zeef nu de bouillon en voeg hieraan de rijst toe.

Dek het gerecht af met een deksel en breng het aan de kook.

Verhit nu de mosselen en venusschelpen in een pan zonder vocht of bakmiddel op een hoog vuur en voeg de rest van de wijn toe.

Dek de pan af tot de schelpen open staan. Neem de schaaldieren uit hun schelp en voeg ze aan de kokende rijst toe.

Zeef het schelpenvocht en voeg het vocht toe aan de rijst. Breng het geheel opnieuw aan de kook.

Neem de inktvis en voeg hieraan de erwten toe. Roer het en dek het hierna af.

Wanneer de rijst weer kookt dienen de scampi’s en de kabeljauw te worden toegevoegd.

Laat het geheel nog even sudderen tot de rijst helemaal gaar is. Neem hierna de pan van het vuur.

Voeg saffraan toe aan de paella en serveer het gerecht compleet in de pan.

Smakelijk!



Plaats een reactie