Recept voor bloemkool


Recept voor bloemkool. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

500 gram tomaten
400 gram geraspte kaas
40 gram bloem
50 gram spekblokjes
40 gram boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bloemkool
1 pak lasagnevellen
2 deciliter kookvocht van de bloemkool
2 deciliter melk
1 eetlepel koffiemelk

Stap 2. De bereiding

Neem de bloemkool en maak hem schoon.

Verdeel de bloemkool in roosjes.

Kook deze met zout en water in vijf minuten gaar.

Laat het geheel uitleggen. Vang het kookvocht op.

Ga de uien pellen en snipper de knoflookteentjes fijn.

Ga de tomaten ontvellen en snijdt ze in plakjes. N

eem de ovenschaal en vet deze in.

Bak nu de spekblokjes, doe hier knoflook en uien bij. Fruit deze mee. Doe de tomaten er bij.

Doe de helft van de bloemkool in de schaal, doe hier kaas overheen. Neem de lasagnebladen en leg deze over.

Neem dan de helft van het mengsel, dan weer lasagnebladen. Doe er wat peper en zout overheen.

Neem dan wat bloemkoolroosjes en doe deze er overheen, neem er wat kaas bij.

Neem dan weer lasagnebladen. Verhit nu de boter in de pan. Doe er bloem doorheen.

Voeg melk toe en wat kooknat.

Roer tot er een gebonden saus is.

Doe er dan geraspte kaas bij. Voeg peper en zout toe. Doe de saus over de lasagne.

Doe de schaal in de oven op 200 graden voor 30 minuten.

Smakelijk!



Plaats een reactie