Recept kwartel


Recept kwartel. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

8 kwartels
1 savooikool
5 deciliter rode wijn
2 eetlepels verkruimelde speculook
1 teentje knoflook
8 blaadjes laurier
8 takjes tijm
50 gram boter
8 sjalotjes
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Neem de savooi en blancheer deze in 10 minuten in gezouten water.

Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Neem de kool en snijdt deze klein.

Neem de kwartels en vul deze met tijm en laurier

Doe aan de binnenkant peper en zout.

Leg ze in de ovenschotel en doe er boter overheen.

Braadt ze in 15 minuten, doe er wat knoflook bij (over op 200 graden).
Doe de borsten en de bullen weg, houdt het warm.

Doe de rode wijn in de schotel en breng aan de kook.

Laat de helft inkoken en voeg peper en zout toe.

Zeef de saus en houdt het warm.

Reepjeskool stoven en op een bord schikken

Neem de kwartel en doe er saus overheen verdeel dit over de kool.

Doe er wat boter doorheen voor de smaak.

Smakelijk!



Plaats een reactie