Recept varkenswangetjes


Recept varkenswangetjes. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

6 varkenswangetjes
2 Ć  3 l groentebouillon
150g zachte boter
200g amandelpoeder
2 takjes rozemarijn
6 jonge wortelen
6 aardappelen
tijm
2 sneetjes spek
1/2l bruine fond
200g trompette de la mort
1/2 sjalot
100g amandelnootjes
peper en zout
klontje boter

Stap 2. De bereiding

Neem de wangetjes en gaar deze in de bouillon. Bewaar drie dl bouillon.

Neem nu amandelpoeder, rozemarijn en meng boter hierin.

Laat het in de koelkast harden.

Snijdt het in de vorm van een wangetje en gratineer het vlees.

Neem de wortelen, schil en kook deze. Opwarmen kan in boter.

De aardappelen kunnen in cilinders worden gesneden. Deze kunnen in de pan worden klaar gemaakt met boter spel en tijm.

Zet het geheel net onder water en breng het aan de kook.

Laat de onderste randjes mooi bruin worden en laat de bouillon voor 1/3 inkoken.

Doe er wat peper en zout bij.

Werk het af me teen klontje boter.

Neem nu de champignons en was deze, droog ze en bak ze in peper en zout.

Doe er sjalot bij en hak de amandelnootjes er bij en voeg toe.

Smakelijk!



Plaats een reactie