Recept met risotto


Recept met risotto. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

200 gram rijst
12 courgettebloemen
60 gram boter
30 gram fijngehakte ajuinen
25 gram fijngesneden merg
25 gram parmezaanse kaas
50 centiliter bouillon van gevogelte
2 sneden spek
4 centiliter room
4 centiliter saus van een gebraden kip
5 centiliter witte wijn
1 centiliter olijfolie
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Neem bouillon en warm deze op, op een zacht vuur.

Neem een tweede kookpot en doe hier de eetlepel bouillon bij.

Doe de uien er bij en laat het even stoven.

Doe er rijst en safraan bij.

Zet het vuur lager en doe er witte wijn bij. Blijf dit ongeveer een minuut mengen.

Doe er bouillon bij en blijf roeren. Zet nu het vuur op de laagste stand.

De rijst is klaar als hij bijna krokant is, na vijftien minuten.

De rijst moet smelten in de mond, maar binnenin moet het krokant zijn.

Als de rijst klaar is, voeg dan boter toe, met room en parmezaanse kaas.

Doe er peper en zout bij en snijd nu de courgettebloemen en voeg deze toe.

Smakelijk!



Plaats een reactie