Hoe zalm bakken?


Hoe zalm bakken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Plaats de verse of de ingevroren zalm filets in aluminium folie. Pers het sap van een citroen en sprenkel zout en peper over de filets. Maak het aluminium folie goed dicht en bak de zalm op een vel bakpapier in de oven. Verhoog de bak tijd telkens met 10 minuten voor elke 2.5 cm dikte. Garneer met citroen snippers.

Stap 2: Bereid een marinade van olijf olie light, de sap van een citroen, zout, peper, basilicum en peterselie voor in een normale glazen kom. Marineer de zalm filets in dit mengsel voor op zijn minst een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius, wikkel de zalm filets in folie en plaats deze op het bakpapier in de oven. Bak totdat de zalm schilfert wanneer je met een vork prikt. Dit duurt meestal tussen de 35 en 40 minuten.

Stap 3: Bak de zalm filet voor 15 tot 20 minuten op een temperatuur stand van 200 graden en bedek de filet met een eigengemaakte mango salsa: Meng een mango in stukjes, een fijngehakte groene ui, een kwart beker gevuld met fijngehakte rode paprika, een theelepel limoensap, een gemalen kloof knoflook en een halve theelepel olijf olie samen. Serveer met een portie jasmijn rijst.

Stap 4: Plaats de verse zalm in een ovenschotel en bedek deze met een zakje Italiaanse slasaus. Voeg ongeveer 20 tot 24 cl gesneden champignons en twee theelepels citroensap toe en bedek de schotel met folie. Bak voor 20 minuten op een oven stand van 180 graden Celsius. Verwijder de schaal uit de oven en sprenkel Parmezaanse kaas over de zalm.

Stap 5: Pak twee lapjes zalm en plaats deze in een ovenschotel. Smeer de bovenkanten van de lapjes in met een halve theelepel Worcestersaus, een aantal druppels citroensap en een Cajun kruidenmix (deze mix kun je in de meeste supermarkten vinden). Bedek de lapjes met folie en zet deze in de oven op een oven stand van 180 graden Celsius voor 20 minuten. Serveer met een portie rode bonen en rijst.



Plaats een reactie