Hoe aardappels bakken?


Hoe aardappels bakken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Bereid voor de aardappelen te wassen door ze in een zeef in de afwasbak te leggen.

Stap 2. Was je aardappelen grondig met koud water en schuur ze met een stijf schuurborsteltje.

Stap 3. Steek met een vork 8 a 10 keer in iedere aardappel. Zorg ervoor dat de gaten gelijk verspreid zijn zodat het evenredig kookt.

Stap 4. Giet een kleine hoeveelheid kook olie in een kom. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is voor minstens één aardappel.

Stap 5. Bedek iedere aardappel met een laag kook olie.

Stap 6. Leg de afgewerkte aardappelen op een dienblad om ze in te zouten. Zout ze lichtjes in met gewoon zout of zeezout.

Stap 7. Leg je aardappelen op je oven rek over een bakplaat om te voorkomen dat het druipt.

tap 8. Kook 4 grote aardappelen 1 uur op 176 graden Celsius. Zorg ervoor dat de aardappelen zacht zijn en een krokante schil hebben voor je ze uit de oven haalt.

Stap 9. Laat de aardappelen 7 a 10 minuten afkoelen voor je ze opdient.



Plaats een reactie