Hoe een steak bakken?


Hoe een steak bakken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Beslis welk soort steak je wilt gebruiken. Je kan bijna ieder soort steak bakken, van lendenbiefstuk tot minute steak. Haal een steak dat ongeveer 2 cm dik is voor de beste resultaten.
S
tap 2. Breng de steaks op kamer temperatuur door ze 20 a 30 minuten voor het bakken uit de koelkast te halen.
Stap 3. Maak de steak zachter als het een ruwere soort is door op beide kanten te hameren, of door met een mes inkepingen op de oppervlakte van de steak te maken.

Stap 4. Pel de ajuin en het knoflook, snij ze dan samen met de paprika in reepjes.

Stap 5. Doe het blik met gesneden paddenstoelen open giet het water eruit.

Stap 6. Doe 4 a 5 tafellepels boter in een grote pan met lange steel en laat het smelten op een middelmatig vuur. Als je steak van de ruwere soort is voeg dan wat water aan de gesmolten boter toe.

Stap 7. Doe de gesneden groenten in de pan en kook ze op een middelmatig tot warm vuur tot ze zacht zijn, niet langer dan vijf minuten. Roer of gooi ze op zodat ze niet aan de pan plakken en niet verbranden.

Stap 8. Smeer zwarte peper, zout en knoflookpoeder op beide kanten van je steak.

Stap 9. Hou het vuur middelmatig warm tot warm en voeg meer boter toe indien nodig. Leg de steaks in de pan, ofwel bovenop de groenten of lepel ze bovenop de steak. Bak voor 5 minuten aan iedere kant voor een goedgebakken steak, voor iets minder doorbakken steaks trek je een minuut van de baktijd af.



Plaats een reactie