Hoe rokje maken?


Hoe rokje maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Wikkel de stof heel losjes binnenste buiten om je middel heen en plaats meerdere spelden om het gedeelte te markeren waar het vastgenaaid moet worden.

Stap 2 Verwijder de stof van je lichaam, leg het op de grond en beƫindig het vastspelden van de kant waar de naad genaaid zal worden.

Stap 3 Naai een naad van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter langs de kant van de rok waar je de spelden hebt geplaatst. Druk op de naden met een strijkijzer en draai de rok weer naar binnen zodat de buitenkant weer gewoon zichtbaar is.

Stap 4 Draai de stof ongeveer 1 centimeter bij het eind van de rok en strijk de naad met een strijkijzer. Draai dezelfde naad nog een keer met ongeveer 2,5 centimeter en naai de rand. Dit zal het omhulsel van het aantrekkoordje worden.

Stap 5 Zoek het midden van de broeksband en maak een klein verticaal sneetje van binnenuit. Het aantrekkoordje zal hier doorheen gaan. Maak op het eind van het aantrekkoord een knoop en stop het aantrekkoord door de rok heen.

Stap 6 Pas de rok aan en trek het koord aan om ervoor te zorgen dat hij goed zit. Onthoud dat het een beetje losjes moet zitten, omdat er geen gulp is.

Stap 7 Bepaal de lengte en bepaal volgens deze lengte de zoom. Je kan deze rok ook nog verder decoreren door op de applicaties te naaien, een span toe te voegen of door kralen en nepbloemetjes eraan te bevestigen.Plaats een reactie