Hoe een lampenkap maken?


Hoe een lampenkap maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Teken een sketch van het ontwerp dat je wilt gebruiken voor de lampenkap. Gebruik de stukken die al in de kamer aanwezig zijn en magazines als inspiratie.

Stap 2. Neem de afmetingen van de plaats waar de lampenkap zal staan om te kijken hoeveel plaats er is. Beslis hoe groot je de lampenkap wil in betrekking tot de beschikbare ruimte.

Stap 3. Kies het materiaal waarvan de lampenkap zal gemaakt worden. Traditionele lampenkappen kunnen gemaakt worden van stof, zwaar papier, plastiek, metaal of hout.

Stap 4. Leg je materiaal in de vorm van je lampenkap. Een traditionele kegelvorm is een cirkel waarvan het middelste eruit geknipt is. Knip een naad van de binnenste cirkel naar de buitenste cirkel in rechte lijn als je het gaat vasthechten aan steviger materiaal zoals karton.

Stap 5. Voeg decoratie of materialen toe die je gaat gebruiken. Als het materiaal moet gekleurd worden zoals bij stof, doe dit dan nu.

Stap 6. Knip de stukken uit voor het ontwerp. Gebruik een schaar voor stof of papier, een bovenhandfrees voor hout, een boor voor metaal of hobby mes voor plastiek.

Stap 7. Maak ondersteuningen om de lampenkap rond de lamp te bevestigen. Je kan metaal draad gebruiken, zoals een oude kleerhanger. Gebruik een knijptang en handschoenen als je metaaldraad in de juiste vorm buigt.

Stap 8. Voor dun materiaal, voeg wat verstijvingsmiddel toe zoals een stofverstijver zodat het de juiste vorm houdt.

Stap 9. Hecht het lampenkap materiaal aan de ondersteuningen. Plaats het dan over de lamp.

Stap 10. Voeg de laatste decoratie attributen toe, accessoires zoals verf, pinnetjes, glinster, of dingen die je erop naait.Plaats een reactie