Hoe een rok maken?


Hoe een rok maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Wikkel de stof losjes rond je middel met de binnenkant naar buiten toe en plaats een aantal spelden op de plek waar het aan elkaar genaaid wordt.

Stap 2: Verwijder de stof van je lichaam, leg het op de grond en rond het plaatsen van de spelden op de kant waar de naad genaaid wordt af.

Stap 3: Naai een 1.25 cm lange naad langs de kant van de rok waar je de spelden geplaatst hebt. Druk de naad aan met een strijkijzer en draai de rok rechtsom.

Stap 4: Draai de stof ongeveer 0.6 cm naar een kant van de rok en druk de naad aan met een strijkijzer. Draai dezelfde naad nogmaals 2.5 cm om en naai langs de rand. Dit wordt het omhulsel voor jouw trekkoord.

Stap 5: Vind het midden van je gordel en maak een verticale snee van binnenuit. Het trekkoord gaat hier doorheen. Maak een knoop aan beide kanten van het trekkoord en voer de door de rok.

Stap 6: Trek de rok aan en trek het trekkoord vaster aan om er zeker van te zijn dat de rok goed past. Denk eraan dat deze losjes moet zitten aangezien er geen rits is.

Stap 7: Kies een lengte en pas de rok af op deze maat. Je kunt er ook voor kiezen om de rok verder te decoreren door versieringen erop te naaien, een bretel toe toevoegen of kralen en bloemen gemaakt uit stof vast te naaien.Plaats een reactie