Hoe een pokertafel maken?


Hoe een pokertafel maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kies de grote en vorm voor je tafel. Aan een standaard tafel kunnen 10 poker spelers rond zitten, maar je kiest beter een maat dat gemakkelijk in je kamer past.

Stap 2. Meet het middenste van je duplex plaat door afmetingen te nemen , gemeten vanaf het middenpunt naar de lengte en breedte toe. Markeer dit midden punt door er een schroef in te draaien.

Stap 3. Neem een stukje touw ongeveer de halve lengte van de tafel, plus een extra stukje touw om rond de schroef te binden met 1 eind en aan het andere einde een potlood.

Stap 4. Gebruik het potlood om de afrondingsstraal aan beide zijden van het bord te tekenen. Je zal nu de ovale vorm hebben voor je tafel.

Stap 5. Snij langs de lijn met een zaag.

Stap 6. Schuur de bovenkant van de duplex plaat zodat de oppervlakte niet aan het doek zal blijven haken. Maak de oppervlakte stofvrij met een borstel en doek.

Stap 7. Snij een reep van 2 inch (50mm) schuimrubber zodat het 3 inches (76 mm) langer en breder is dan je tafel. Het moet aan alle zijde 1.5 inches (38mm)langer zijn dan de duplex plaat.

Stap 8. Bespuit de oppervlakte en de rand met een laag kleefmiddel. Vraag aan een vriend om kant 1 vast te houden. Hou de andere kant vast en zet je reep schuimrubber bovenop het kleefmiddel dat je op de duplex plaat hebt aangebracht. Maak het schuimrubber glad om te verzekeren dat het goed vast kleeft. Laat het drogen volgens de richtlijnen van het kleefmiddel.

Stap 9. Spuit een laagje kleefmiddel over het schuimrubber, gebruik ongeveer de helft van wat je gebruikt hebt om het schuimrubber aan de duplexplaat te hechten.

Stap 10. Neem grote repen groen fluweel of heel fijn groen vilt. (indien je voor vilt kiest, let er dan op dat het vilt van betere kwaliteit is en niet te fuzzy is. Indien wel, zal het vlug afpellen door gebruik of door de randjes van de kaarten). Snij het stof zodanig dat het ongeveer ½ inch (12.7mm) groter is dan het schuimrubber, of 2 inches (50mm) groter dan iedere kant van de duplexplaat.e

Stap 11. Neem het stof zachtjes aan de hoek vast en trek het naar de onderkant van de tafel om het vast te nieten. Herhaal voor iedere hoek en voor het middenpunt aan iedere kant van de tafel. Het doek moet strak rond te tafel zitten.

Stap 12. Leg handdoeken op de grond. Hierdoor heb je een nette oppervlakte om op te werken. Vraag enkele mensen om mee te helpen je de tafel om te draaien zodat het doek op de handdoeken ligt.

Stap 13. Draai de tafel om,spuit er wat stof/doek beschermer op in geval er met drankjes gemorst wordt.

Stap 14. Neem je poker chips en speel met de kaarten.Plaats een reactie