hoe gordijnen maken?


hoe gordijnen maken? Wij zochten het voor je uit:

Het verzamelen van materialen

Stap 1: Meet het raamkozijn zowel horizontaal als verticaal op. Vermenigvuldig de horizontale afmetingen met twee en tel tussen 20 en 25 cm bij de verticale afmetingen op om de juiste hoeveelheid stof die je moet aanschaffen te berekenen.

Stap 2: Ga naar de stoffenwinkel en gebruik de afmetingen uit de vorige stap om stof en bijbehorende garen aan te schaffen. Wees voorzichtig met het aanschaffen van stoffen met een patroon aangezien je een grotere hoeveelheid van deze stof moet aanschaffen om er zeker van te zijn dat het patroon juist aansluit op de gordijn stokken.

Stap 3: Was de stof eerst voor voordat je begint met het knippen van de stof om er zeker van te zijn dat het inkrimpen van de stof niet het afmeten voor de juiste maten van de gordijnstok beïnvloedt.

Stap 4: Knip de stof volgens de horizontale en verticale afmetingen van het raam. Zorg ervoor dat je langs de naad knipt zodat de stof altijd perfect vierkant is.

Het zagen van gordijn stokken

Stap 5: Vouw de onderste en bovenste zomen 1 cm naar binnen. Vouw hierover nog een cm stof en houd deze op zijn plek met een pin. Naai de vouwen op hun plek om te voorkomen dat de uiteinden van de stof rafelt.

Stap 6: Vouw de bovenkant van de gordijnstof voor zo’n 8 en 10 cm, afhankelijk van de grootte van de gordijn stok, naar beneden. Naai de plekken waar de twee stukken stof samenkomen opnieuw 2.5 cm van de bovenkant vast. Het gebied tussen beide vastgenaaide kanten wordt de gordijnroede.

Stap 7: Steek de gordijn stof door de gordijnroede en hang daarna de gordijnen op.Plaats een reactie