Hoe een deur maken?


Hoe een deur maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Meet de grootte van je deurpost op. De meest voorkomende afmetingen van voordeuren zijn 90 cm breed en 200 cm hoog.

Stap 2: Koop twee Luan hout platen die ongeveer een 60mm dik zijn en op zijn minst gelijk zijn met de afmetingen van je deur. Populaire houtsoorten zijn berk, eik en kersenboom hardhout. Luan hout is meestal het goedkoopst.

Stap 3: Schaf op zijn minst vier 2.5 cm bij 10 cm hout planken met een hoogte van 210 cm en controleer dat deze planken loodrecht zijn.

Stap 4: Maak twee zijrailingen aan die zo’n 60 mm smaller zijn dan je deurlijst.

Stap 5: Bevestig deze aan een bovenrailing en een onderrailing. Deze zullen zo’n ongeveer 18 cm smaller zijn dan de breedte van je deur.

Stap 6: De twee middelste railingen zijn ook 18cm smaller dan de breedte van je deur. Deze bevestig je in het middenstuk met spijkers.

Stap 7: Nu is je deurpost compleet.

Stap 8: Snij het Luan hout zo dat het de juiste afmetingen voor je deur heeft. Plaats het Luan hout in je deurpost. Lijm deze en hamer het vast met draad nagels in de deurpost.

Stap 9: Wanneer de lijm opgedroogd is (dit duurt meestal een dag) kun je de randen van de deur met een zandlaag bedekken.

Stap 10: Bevestig drie scharnieren aan een kant. De voorkant van de scharnieren moet verzonken zijn met het hout dus je zal het scharnier in de deur en deurpost moeten drukken.

Stap 11: Nadat de je de deur in de lijst gezet hebt, moet je een gat voor de deurknop maken.

Stap 12: Volg de instructies om de deurknop te bevestigen om er zeker van te zijn dat deze op de juiste manier bevestigd is.Plaats een reactie