Hoe een werkbank maken?


Hoe een werkbank maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Meet en snij met een straalzaag 2 stukken multiplex hout van ieder 60 cm op 120 cm lang. Breng houtlijm aan op een van de stukken en kleef het tegen het tweede stuk om een dubbele dikte te bekomen. Indien mogelijk, kleef de stukken zodanig dat de nerven tegen over elkaar staan; dit zal het stuk hout sterker en beter bestand tegen gewicht maken.

Stap 2. Zaag twee houten poten van 240 cm in vier stukken zodat ieder stuk 90 cm in lengte is. Hecht de houten poten aan het dubbeldikke multiplex om de poten van de werkbank te maken. Schroef schroeven door het multiplex en in de nauwe 10 op 10 cm uiteinden van de poten. Schroef de schroeven onder de oppervlakte van het multiplex; deze procedure noemt men het aanbrengen van het de werkoppervlakte.

Stap 3. Zaag twee 5 cm op 10 cm planken in twee stukken met een lengte van 60 cm en 2 stukken met een lengte van 120 cm. Deze stukken zullen worden vastgemaakt aan de poten van de werkbank om voor ondersteuning te zorgen.

Stap 4. Draai de werkbank om zodat het op de poten rust. Maak de 5 op 10 cm stukken vast aan de buitenkant van de poten door nagels in de 5 op 10 cm stukken te slagen in de poten.Plaats een reactie