Hoe bouw ik een konijnenhok?


Hoe bouw ik een konijnenhok? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Ga langs bij je dierenwinkel of vraag inlichtingen bij de houthandelaar waar je je multiplex hout en bestekhout hebt gekocht of ze eventueel enkele plannen hebben om je te helpen bij het bouwen van je konijnenhok. Je kan het jezelf gemakkelijker maken door een handleiding met illustraties te gebruiken.

Stap 2. Koop metaal draad gebruikt voor de binnenkant van konijnenhok. Verkrijgbaar bij dierenwinkels en winkels met allerlei toebehoren voor een boerderij. Je kan het gedoe (en gevaar) vermijden om je eigen metaal draden frame te maken door een kant en klaar frame te kopen als de basis van je konijnen hok. Om je eigen hok te maken, begin je met 4 poten op de gewenste afmetingen op je multiplex houten plaat te nagelen. Wikkel draad in een rechte lijn rond de 4 poten, laat ongeveer 1 inch ruimte tussen iedere lijn. Bind ze stevig vast en snij de losse uiteinden eraf met je knipttang.

Stap 3. Neem 2 rechthoekige balken (2 by 4’s) en gebruik ze om een support frame te maken rond de metaal draden behuizing dat je in stap 2 gemaakt hebt. Hierdoor zal je konijnenhok steviger zijn en beter geschikt voor gebruik buitenshuis of in een schuur.

Stap 4. Bouw poten voor je hok, gebruik opnieuw 4 balken (2 by 4’s). Meeste experts bevelen aan dat de lengte minimaal 3 feet is. Hierdoor zal het hok gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken zijn.

Stap 5. Kies de plek waar je je nieuwe konijnenhok wil plaatsen, en hamer de poten in de grond.

Stap 6. Werk het hok af door er een multiplex dak op te bouwen. Sommige mensen leggen er gewoon een stuk los multiplex hout op, toch is een dak met scharnieren veel beter. Het is ook verstandig om een licht afhellend dak te bouwen om tegen te gaan dat de regen op het dak blijft liggen.

Stap 7. Voeg toebehoren naar wens toe. Een uitneembare pan voor de konijnen uitwerpselen is een populair toebehoren. Dakspanen of het hok afschermen met een plastiek cover is goed om het tegen weers elementen te be schermen.Plaats een reactie