Hoe een vliegenraam maken?


Hoe een vliegenraam maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Beslis wat soort raster je wilt maken alvorens te beginnen. Kies tussen een deurraster of raamraster. Dit zal je helpen bij het bepalen van de hoogte en breedte van de omlijsting.

Stap 2. Meet de afmetingen van de opening dat je wilt bedekken met een insectenraster. Meet van de binnenkant van de opening. Schrijf de hoogte en breedte op. Als je van plan bent om het raster op het raamkozijn te plaatsen, voeg dan 1.25 cm toe aan de hoogte en 2.5 cm aan de breedte. Als je het voor het raam gaat zetten, voeg dan 3.75 cm aan de afmetingen toe zodat het kan overlappen. Als je het aan de binnenkant van het raam plaatst, trek dan 1 cm af van de hoogte en breedte.

Stap 3. Trek de afmeting van de hoekstaken voor de omlijsting dat in de vorige stap gemaakt zijn eraf. Dit zullen dan uiteindelijk je afmetingen zijn. De staken zullen de omlijsting samen houden en kunnen het iets breder maken in de hoeken. Het is belangrijk deze maat eraf te trekken om te voorkomen dat de omlijsting te groot is voor de opening.

Stap 4. Zaag de omlijsting op de juiste afmetingen. Zorg ervoor het op de correcte afmetingen wordt gezaagd. Meet de stukken van de omlijsting langs de buitenranden. Zorg ervoor dat de hoeken in een 45 graden hoek staan en zaag de stukken met een zaagbeugel. Schuur ruwe randen af met schuurpapier.

Stap 5. Zet de omlijsting in elkaar. Leg alle 4 kanten neer zodat ze een rechthoek vormen. Maak de hoekstaken vast in de hoeken van de omlijsting zodat ze stevig passen en de omlijsting samen houden. Klop met een hamer op de hoekstaken zodat ze op hun plaats blijven.

Stap 6. Leg het aluminium raster over de omlijsting en snij het op maat. Je moet het ongeveer 2 cm breder snijden dan de omlijsting. Knip de hoeken van het raster in een hoek van 45 graden. Pas de afgesneden stukken met de hoeken van de omlijsting.

Stap 7. Duw het raster in de groeven van de omlijsting. Begin in de hoeken en buig ze lichtjes zodat ze in de omlijsting passen. Doe dit voor alle 4 hoeken tot dat de omlijsting vast zit.Plaats een reactie