Hoe een papieren bootje maken?


Hoe een papieren bootje maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Leg het papier verticaal op je werkoppervlakte. Vouw het van boven naar onder en vouw het nauwkeurig. Hou het opgevouwen met het open gedeelte naar beneden.

Stap 2. Vouw de rechterbovenkant en linkse hoeken naar beneden zodat ze elkaar raken in het midden van de gevouwen rechthoek.

Stap 3. Vouw de onderkant omhoog zodat het de naar beneden gevouwen hoeken bedekt. Draai het om en vouw de omgedraaide onderkant omhoog op dezelfde manier.

Stap 4. Vouw ieder van de vier benedenhoeken naar binnen toe, zodat ze elkaar overlappen. Het zou nu een driehoekige vorm moeten hebben.

Stap 5. Plaats je duimen binnenin de opening vanonder, 1 in het midden van iedere open gedeelte. Zet je duimen uit elkaar. Duw op het papier om een vierhoek te vormen.

Stap 6. Houd de vierhoek vast met de flappen naar beneden toe. Vouw het onderste gedeelte zodat het het bovenste gedeelte raakt. Draai het figuur om en vouw het andere onderste gedeelte zodat het ook het bovenste gedeelte raakt. Het model moet er nu terug als een driehoek uitzien.

Stap 7. Plaats je duimen in de onderste opening, 1 in het midden van ieder open gedeelte. Zet je duimen uit elkaar en druk naar beneden om een zoals daarjuist een vierkant te maken. Vouw het stevig plat.

Stap 8. Trek de meest uit elkaar staande driehoeken zachtjes uit elkaar. Je papierenboot is nu klaar om te drijven.Plaats een reactie