Hoe servetten vouwen?


Hoe servetten vouwen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Ontvouw je diner servet.

Stap 2. Vouw het half door de lengte met de “rechtse” kant naar buiten.

Stap 3. Leg het voor je op tafel met een korte kant gelijk met de rand van de tafel.

Stap 4. Plooi het, te beginnen aan de korte kant. De plooien moeten zo breed zijn als je wijsvinger. Zorg ervoor dat ze gelijk zijn, zodat het niet lijkt alsof 1 kant breder of smaller is dan de andere. Dat zal je waaier wiebelend maken. Stop eens je de helft van je servet bereikt hebt.

Stap 5. Neem je servet en hou de plooien op hun plaats, vouw het dan in de lengte met de plooien naar de buitenkant toe. Hou de plooien stevig vast.

Stap 6. Concentreer je nu enkel op het ongeplooide deel van het servet. Je zal een driehoekig soort “stand” maken, te vergelijken met de “stand” van een foto lijst :

Achter de plooien, hou de zijde van het servet dat open is en vouw het over het gevouwen gedeelte. Nu heb je de plooien, dan een driehoeks vorm waar het servet over het gevouwen gedeelte hangt.

Vouw de kant van het servet opnieuw over het gevouwen gedeelte. Hou het stevig op zijn plaats (hou ook de plooien stevig op hun plaats) en draai het servet zodat het gevouwen gedeelte de tafel raakt.

Stap 7. Laat de plooien los terwijl je het driehoekige uiteinde vasthoud. De plooien zullen in een open halve cirkel vallen. De driehoekige “stand” dat je eerder gevouwen hebt zal ervoor zorgen dat het servet niet omvalt.Plaats een reactie