Hoe kroket maken?


Hoe kroket maken? Wij zochten het voor je uit:

Ingredienten
Soeppan
6 aardappels
Aardappelpers of stamper
1 ei
¼ tot ½ kop geraspte kaas
Zout
Peper
¼ kop paneermeel
Koekenpan
Bakolie of boter
Keukenpapier

Instructies

Stap 1 Schil de aardappels. Snij ze door de helft, en doe ze in een grote pan met koud water.

Stap 2 Voeg een paar snufjes zout toe. Breng het water op hoog vuur aan de kook.

Stap 3 Als de aardappels gaar zijn, doe het vuur uit en giet ze af.

Stap 4 Doe de aardappels terug in de pan, en stamp of pers ze fijn.

Stap 5 Voeg het ei, kaas, zout en peper aan de aardappelpuree toe.

Stap 6 Schep een paar eetlepels van het aardappelmengsel op uw hand en vorm er een bal van, ongeveer de maat van een gehaktbal. Maak de bal een beetje plat op een werkblad in uw keuken, door hem heen en weer te rollen. Herhaal dit met de rest van het aardappelmengsel.

Stap 7 Rol elke kroket door de paneermeel om ze te bekleden.

Stap 8 Doe 3 eetlepels bakolie of boter in anti-aanbak koekenpan. Verwarm op laag vuur.

Stap 9 Doe ongeveer 10 kroketten in de pan en bak ze aan beide kanten todat ze goudbruin zijn.

Stap 10 Haal de kroketten uit de pan en plaats ze op keukenpapier om het vet te laten absorberen.



Plaats een reactie