Hoe zelf friet maken?


Hoe zelf friet maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Vul een grote pan voor de helft vol met water en voeg een theelepel zout toe. Zet de brander op de hoogste stand aan. Schakel de brander over naar de laagste stand wanneer het begint te koken.

Stap 2: Gebruik een dubbele spiraal snijder om je aardappelen te snijden en plaats deze meteen in koud water om te voorkomen dat deze bruin worden.

Stap 3: Verwarm de oven voor op een stand van 230 graden Celsius.

Stap 4: Spuit de bakplaat in met een lichte laag van olie en zet deze aan de kant.

Stap 5: Plaats de opgeklopte eierdooiers in een grote mengkom en roer de bloem, paprika, cayenne peper, knoflook poeder, uien poeder en het overgebleven zout hierin. Blijf roeren totdat alles volledig gemengd is.

Stap 6: Haal de aardappels uit het water en plaats deze op een stuk keukenpapier. Plaats deze in de kruidenmix en gebruik een vork om deze om te draaien totdat ze volledig hiermee bedekt zijn.

Stap 7: Plaats de op smaak gebrachte aardappels in een enkele laag op de bakplaat die ingesmeerd is met olie. Spuit een beetje olie erover heen en plaats deze voor zo’n 20 minuten in de oven. Gebruik een spatel om de aardappels eenmalig om te draaien.

Stap 8: Verwijder de aardappels wanneer deze knapperig zijn geworden. Serveer met kaas of een dip naar keuze.Plaats een reactie