Hoe kroketten maken?


Hoe kroketten maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Schil de aardappels. Snij ze door midden en doe ze in een grote pan met koud water.

Stap 2 Doe er een paar snufjes zout bij. Breng het water aan de kook op hoog vuur.

Stap 3 Als de aardappels gaar zijn, zet het vuur uit, en giet ze af.

Stap 4 Doe de aardappels terug in de pan en stamp ze fijn of doe ze door een zeef.

Stap 5 Voeg ei, kaas, zout en peper toe aan de aardappelpuree.

Stap 6 Schep een paar eetlepels van het aardappelmengsel in uw hand en vorm er een bal van, ongeveer de grootte van een gehaktbal. Maak de bal een beetje plat op een keukenwerkblad door hem heen en weer te rollen. Herhaal dit met de rest van het aardappelmengsel.

Stap 7 Rol elke kroket door de paneermeel om ze een laagje te geven.

Stap 8 Doe 3 eetlepels bakolie of boter in een teflon koekepan. Verwarm dit op laag vuur.

Stap 9 Doe ongeveer 10 kroketten in de pan en bak ze goudbruin aan beide kanten.

Stap 10 Haal de kroketten uit de pan en leg ze op keukenpapier om het vet te laten absorberen.



Plaats een reactie