Hoe klinkers leggen?


Hoe klinkers leggen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Stippel de route waar je tuintegels wilt neerleggen uit. Graaf tot een diepte van 10 cm het pad uit. Maak de grond plat en vlak met een zwaar object zoals bijvoorbeeld een oude paal van een hek. Het hoeft niet helemaal glad te zijn maar je wilt de plekken waar de aarde boven de rest van de grond uitsteekt plat slaan.

Stap 2: Leg langs de omtrek van het pad planken. De planken moeten gelijk met de grond liggen. Gebruik een rubberen hamer om de planken in de grond te slaan zodat deze op hun plek blijven.

Stap 3: Vul de onderste 5 cm van het tuinpad met grof zand. Zorg ervoor dat je grof zand gebruikt en niet bouwzand gebruikt omdat grof zand makkelijker fijn gedrukt kan worden. Probeer het zand zo goed mogelijk te verdelen met een hark en loop het na met een waterpas.

Stap 4: Leg de tuintegels uit over jouw tuinpad in een patroon naar keuze. Als je wilt kun je de tuintegels in stukken hakken met een steenbeitel om deze te laten passen. Plaats de tegels dicht naast elkaar en sla deze in het zand met een rubberen hamer.

Stap 5: Controleer regelmatig of de tegels nog steeds recht lopen met een waterpas. Plaats de waterpas op verschillende hoeken om te controleren of het tuinpad in alle richtingen vlak loopt. Als er tegels uitsteken en daardoor het tuinpad niet vlak is, sla de tegels dan dieper in de grond met een rubberen hamer.

Stap 6: Giet een laag fijn zand over de tuintegels nadat je deze in de grond hebt gelegd. Het zand zal alle openingen tussen de tegels vullen. Gebruik een borstel om het zand over alle leegtes te verdelen en druk het zand naar beneden om ervoor te zorgen dat alle holtes zijn opgevuld. Gebruik daarna een bezem om al het overtollige zand weg te vegen.Plaats een reactie