Hoe badkamer betegelen?


Hoe badkamer betegelen? Wij zochten het voor je uit:

Vloertegel zetten

Stap 1 De ondergrond versterken voor het installeren van vloertegels. De gangbare methode is om met een dunne laag mortel de vloer te egaliseren en af te dekken met een plaat voordat het droog is. Gebruik schroeven om de plaat vast te zetten. Dit levert een solide en stevig oppervlak op voor de tegel.

Stap 2 Begin in het midden van uw kamer bij het leggen van de eerste tegels. Zet twee krijtlijnen als gidsen. De eerste moet op de helft zijn van de langste muur, en parallel aan die muur lopen, precies in het midden van uw kamer. De andere krijt lijn moet loodrecht hierop, tussen de aangrenzende muren. Door de langste muur als leidraad te gebruiken zal het effect van een ongelijke vloer verminderen.

Stap 3 Verspreid een gelijkmatige laag van dunne mortel op de vloer bij het beginpunt, terwijl u een deel van de krijtlijn zichtbaar houdt voor referentie. Gebruik de ingekeepte kant van de troffel om de mortel in een dikte van ongeveer 6 mm te verspreiden.

Stap 4 Plaats de eerste tegel op de hoek van uw krijtlijnen, en duw de tegel op zijn plaats bovenop de mortel. Zet klossen aan elke kant (indien gewenst) en voeg meer tegels toe, en houdt deze gelijk aan de bestaande tegels en aan de krijtlijnen.

Stap 5 Ga door tot u bij de muur bent. Meet en kort de tegels in met behulp van de tegelzaag. Een natte zaag is superieur aan een droge zaag omdat het de warmte afvoert die door het zaagblad wordt veroorzaakt dit voorkomt tegelstof en beschadiging. Wacht 24 uur om de tegels te laten zetten voordat u gaat voegen.

Stap 6 Mix de voeg mortel volgens de verpakking. U kunt gebruik maken van mortel met zand of mortel zonder zand, mortel met zand wordt normaal gebruikt voor vloeren en mortel zonder zand voor de muren. Gebruik een voegspatel om de voeg tussen de tegels te verspreiden. Laat de voeg 20 tot 30 minuten zitten, veeg dan de overtollige voeg weg met een vochtige spons of doek. Wanneer de voegen volledig droog zijn, veegt u de tegels schoon met een droge doek om de voeg waas te verwijderen. Wacht 24 uur en gebruik een mortelverzegeling volgens de instructies op de verpakking om vlekken te voorkomen.

Muurtegel zetten

Stap 1 Bereid kale muren voor op de betegeling met vochtbestendige gipsplaten als ze niet in direct contact komen met water. Voor de douchewanden, installeert u een plaat van cement die u op zijn plaats vastschroeft.

Stap 2 Meet en zet krijt lijnen op de muur zoals u dat op de grond deed, met de start lijnen in het midden.

Stap 3 Breng tegellijm egaal aan op het oppervlak om de muur tegel op zijn plaats te houden. Gebruik een lijmkam om de lijm gelijkmatig te verspreiden. Druk de tegels snel op hun plaats, zodat de tegel zit voordat de lijm droogt. Het is belangrijk om tegellijm te gebruiken in plaats van mortel, omdat het zich snel zet, hoewel dit de periode waarin u de tegel kunt bewegen verkort.

Stap 4 Gebruik klossen, indien gewenst, wandtegels komen vaak met ingebouwde afstandshobbels om een consistente afstand te verzekeren tussen de tegels. Wacht tenminste 24 uur voor het voegen.

Stap 5 Mix het voegmiddel volgens de verpakking. Gebruik een voegspatel om de voeg tussen de tegels te verspreiden. Laat de voeg 20 tot 30 minuten zitten, veeg dan de overtollige voeg weg met een vochtige spons of doek. Wanneer de voegen volledig droog zijn, veegt u tegels met een droge doek schoon om de voeg waas te verwijderen. Wacht 24 uur en gebruik een mortelverzegeling volgens de instructies op de verpakking om vlekken te voorkomen. Breng siliconen afdichtingen aan langs de randen en in de hoeken, verwijder overtollige siliconen snel met een schone doek gedrenkt in alcohol. Siliconen die op de tegel opdroogt is moeilijk te verwijderen.Plaats een reactie