Hoe boren in tegels?


Hoe boren in tegels? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Meet af waar je gaten wilt boren en markeer deze plaatsen met een zwarte markeerstift.

Stap 2: Bepaal de diameter van het uiteindelijke gat dat je wilt boren. De diameter is afhankelijk van de grootte van de montage schroef die in het gat gaat. Selecteer de juiste maat gesteente kopstuk voor boren van het gat.

Stap 3: Maak een mal uit een anders onbruikbare plank van 2.5 cm bij 5 cm en boor een proefgat door het middenstuk, ongeveer 30 mm groter dan de gesteente kopstuk die je gaat gebruiken. Gebruik een kopstuk voor hout om dit proefgat te boren.

Stap 4: Plaats de boorkop voor gesteente in je elektrische boor en plaats de houten mal over de boorkop. Het gat moet groot genoeg zijn zodat de mal niet de boorkop voor gesteente vastklemt.

Stap 5: Schuif de mal boven op het kopstuk voor gesteente zodat je top van de boorkop kunt zien. Plaats de top van het kopstuk voor gesteente in het midden van je markering op de tegel. Zorg ervoor dat de boor haaks staat, schuif de mal een stukje naar beneden en houd deze strak tegen de tegel aan met je vrije hand.

Stap 6: Begin langzaam met boren en voeg druk toe op de boor om te zorgen dat de boorkop door de tegel gaat. De glanslaag doorbreken is het lastigste en meest voorzichtige deel van het proces, dus heb geduld. Verhoog de snelheid en de kracht van de boor geleidelijk wanneer de boorkop een gat begint te maken. Wees vastberaden, maar haast de klus niet, anders breek je de tegel.

Stap 7: Maak de boorkop glad wanneer de boorkop heet begint te worden. Het beste middel hiervoor is water en een spuitfles is de gemakkelijkste manier om water toe te voegen aan de top. Stop af en toe met boren om de boorkop te verwijderen, de top glad te maken en te zien hoe ver je bent.Plaats een reactie