Hoe laminaat leggen?


Hoe laminaat leggen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Laat de vloer op zijn minst in twee dagen lang in je huis staan voordat je deze uitlegt. Afhankelijk van de vochtigheid binnen het huis kan de vloer uitzetten of inkrimpen. Het is aan te raden om dit te laten gebeuren voordat de vloer wordt uitgelegd om zo problemen met maten te voorkomen. Verwijder indien aanwezig de oude vloer en vul eventuele gaten op met een vulmiddel. Verwijder de plint en de omlijsting zodat je de vloerplaten tegen de muur aan kunt leggen. Houd de spijkers die met deze vloerplaten komen bij de hand zodat deze later eenvoudig bevestigd kunnen worden.

Stap 2: Rol de isolerende onderlaag uit. Als je meer dan één laken nodig hebt, zorg er dan voor dat deze naast elkaar liggen en grenzen zonder dat deze elkaar overlappen. Maak de lakens aan elkaar vast met duct tape.

Stap 3: Kies een muur uit waar je gaat beginnen met leggen. Leg de eerste reeks vloerplaten uit waarbij de groefzijde naar de muur wijst. Leg de vloerplaat niet rechtstreeks tegen de muur aan. Houd op zijn minst 60 mm afstand van de muur voor het geval de platen in de toekomst uitzetten. Als je dit niet doet, kunnen de vloerplaten van hun plek schieten.

Stap 4: Leg meerdere rijen vloerplaten uit waarbij je telkens een volledige plaat afwisselt met een 1/3 of een 2/3 plaat om zo de overgebleven ruimte op te vullen. Bevestig de platen aan elkaar door de gleuf van de nieuwe plank in de groef van de andere plaat te klikken. Geef indien nodig een tik met de hamer om de aansluiting te versterken. Gebruik een zaag om de platen die langs de muur of langs hoeken lopen op maat te zagen. Zaag de platen met de goede kant naar beneden door. Meet voordat je de platen doorzaagt met een stuk papier hoe groot de plaat moet zijn. Markeer de plaat daarna met potlood en liniaal waar gezaagd moet worden.

Stap 5: Controleer of alle vloerplaten stevig op hun plek zitten. Plaats daarna de plint en de omlijsting terug op hun plek.Plaats een reactie