Hoe een garage bouwen?


Hoe een garage bouwen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Bereid alle benodigde materialen voor. Naast de gebruikelijke bouw gereedschappen, heb je ook losse materialen nodig voor je fundering, voor het frame werk van de muur, voor je dakbedekking en voor je ramen en deuren.

Stap 2: Leg je fundering aan. Dit houdt in dat je beton moet gieten in een vooraf gemaakte houten mal. Zorg er voor dat jouw betonplaat vierkant is en dat het stortbad gelijk is met de grond en dat je gebruik maakt van goede kwaliteit stopping.

Stap 3: Leg de muur aan. Controleer bij zone-bord van de woonwijk van jouw stad om de vereiste afstand tussen de ondersteunde stutten te bepalen. Stutten staan meestal tussen de 40 en 60 cm uit elkaar.

Stap 4: Nagel de muur en plaats deze op de juiste positie. Zorg ervoor dat de onderdelen van de muur op de juiste manier uitgehakt zijn en in de juiste positie staan voordat je begint met deze aan elkaar nagelen. Je hebt een vriend nodig om de onderdelen op zijn plek te houden en meerdere vrienden om de muur op te tillen en op zijn plek te plaatsen.

Stap 5: Begin met het maken van het dak frame. Afhankelijk van voorkeur en ervaring, kun je kiezen tussen prefabriceerde draagbalken voor je dak of het gehele dak zelf bouwen.

Stap 6: Begin het met aanbrengen van het dakbeschot. Mogelijke keuzes voor het dakbeschot zijn multiplex, spaan platen en spaander platen. Je kunt het best een multiplex of spaander plaat dakbeschot kiezen omdat deze gemakkelijk zijn aan te leggen en goedkoop zijn.

Stap 7: Installeer de ramen. Zorg ervoor, voordat je begint, dat de raam die hebt besteld van het juiste soort is en geen beschadigingen heeft. Controleer ook dat de sparing voor het raam de juiste afmetingen heeft zodat het raam perfect op zijn plek past.

Stap 8: Leg de gevelplaten en de binnen welving aan. Zorg ervoor dat je roestvrije spijkers gebruikt. Houd er rekening mee dat het uiteinde van de dak spar recht moet zijn zodat de binnen welving op zijn plek past.

Stap 9: Rond de bouw af door het dak vilt en de asfalt dakpannen aan te brengen. Zorg ervoor dat het dakbeschot schoon en droog is voordat je het vilt toebrengt.Plaats een reactie