Hoe een bad installeren?


Hoe een bad installeren? Wij zochten het voor je uit:

De oude badkuip verwijderen:

Stap 1. Sluit de algemene water toevoer naar het huis af. Verwijder de waterdruk van de buizen door de kranen open te draaien.

Stap 2. Bereik de loodgieterij door de aangrenzende muur waar de kraan is te verwijderen. Wees voorzichtig wanneer je de kraan verwijderd zodat je de schroefdraad op de loodgieterij niet beschadigd. Plaats een oud deken op de vloer om de badkuip op te schuiven.

Stap 3. Plaats een stuk hout tegen de lange muur van de badkuip (om de muur niet te bechadigen) en schuif de badkuip weg van de muur met een breekijzer. Indien het hapert, kijk dan na of al de loodgieterij is losgekoppeld.

Stap 4. Verwijder de badkuip uit de badkamer eens de badkuip is losgekoppeld van de loodgieterij. Hier heb je wel wat hulp nodig.

De nieuwe badkuip installeren:

Stap 1. Zet de nieuwe badkuip op zijn plaats. Zorg ervoor dat de badkuip stevig tegen het draadeind van alle 3 muren staat. Indien nodig, verwijder dan het resterende muur materiaal dat hindert om de draadeinden van de muur te bereiken.

Stap 2. Zet de badkuip waterpas. Plaats metalen platen onder de badkuip. Wees er zeker van dat de badkuip niet wiebelt.

Stap 3. Sluit de afloop aan en schroef het vast met de gepaste moersleutel. Wikkel de schroefdraad van de loodgieterij met Teflon tape, Sluit de kraan aan op de loodgieterij.

Stap 4. Vervang de muur rond de badkuip zodat de muurmof weggewerkt is. Breng een waterdichte laag aan rond de badkuip.Plaats een reactie