Hoe verven?


Hoe verven? Wij zochten het voor je uit:

Het belangrijkste bij het verven van een muur is het kiezen van de kleur. Deze bepaalt namelijk onherroepelijk je eindresultaat. Kies dus de kleur van je verf erg zorgvuldig. Ben je een rustig persoon die houdt van kalmte, kies dan geen flashy groen, maar eerder een rustigere kleur. Ben je een spring-int-veld, kies dan geen wit voor je muur. Kies een kleur die bij je past.
Verder moet je bij het kiezen van de kleur ook rekening houden met de kamer die je gaat verven. Kies een rustgevende kleur voor je slaapkamer en zorg voor opgewekte, inspirerende kleuren in je werkkamer.

Voor je een hele muur gaat verven in een bepaalde kleur, is het soms handig om eerst een beperkt aantal liter verf te kopen van verschillende kleuren en deze eerst uit te testen op de muur. Een kleur die je in de winkel ziet en leuk vindt, is daarom niet steeds dezelfde kleur op de muur van je kamer. Context en lichtinval kunnen een kleur anders doen lijken.

Eenmaal de juiste kleur gevonden, kan je aan de voorbereiding om te verven beginnen. Gebruik tape om de randen van deuren, ramen, plinten en het plafond af te bakenen. Je wilt immers niet dat het houtwerk van je raam een paar strepen heeft in dezelfde kleur als je muur.

Nu kan je eindelijk beginnen met verven. Roer je verfpot eerst goed om. Als je dit hebt gedaan, gebruik je een kwast om de randen van de muur te schilderen. Gebruik de kwast ook rond de deuren, ramen, aan de plinten en aan de grens met het plafond. Giet daarna een beetje verf in een verfbakje. Giet dit verfbakje niet helemaal vol, maar vul het ongeveer tot de helft. Doop dan je roller in het verfbakje en verdeel de verf gelijkmatig over de rol door een paar keer over de ribbels in je verfbakje te rollen. Zet de rol dan voorzichtig tegen de muur en ga met voorzichtige, horizontale bewegingen over de muur. Ga zo verder tot je de hele muur hebt geschilderd.Plaats een reactie