Hoe een catalpa snoeien?


Hoe een catalpa snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Ontwikkel met behulp van jongere trompetbomen een topscheut. Bepaal welke verticale tak de sterkste is en verwijder de takken die met deze concurreren.

Stap 2 Laat een steigerkrans groeien. Kies takken die grote hoeken hebben met de stam. Verdeel deze takken gelijkmatig rond de topscheut, zoals bij de spaken van een wiel. Verwijder alle andere takken, vooral die met een zwakke v-vormige verbinding. Laat andere steigerkransen groeien, elke krans zo’n 25 tot 30 cm boven de laatste. Zorg ervoor dat de grote takken niet precies boven elkaar groeien, anders blokkeren ze elkaars zonlicht.

Stap 3 Snoei de zwakke takken in de zomer. De trompetboom is vatbaar voor zwak hout. Snij deze af waar ze de gezonde takken raken. Maak de sneden net in de buitenkant van de takkraag of in de verdikking waar de twee takken samenkomen.

Stap 4 Verwijder lagere takken zodra de trompetboom de gewenste hoogte heeft bereikt. Verwijder kleinere takken met één snede en grotere takken met drie sneden om inscheuren te verminderen. Maak de eerste snede aan de onderkant van de tak, ongeveer 5 tot 7cm van de takkraag. Maak de tweede snede aan de bovenkant van de tak, ongeveer 2,5 cm voorbij de eerste snede. Dit zou de tak moeten breken, er blijft nu een stompje over. De derde snede snijdt de stomp door, op gelijke hoogte met de takkraag.

Stap 5 Snij water- en wortelloten af, deze ontnemen voedingsstoffen van de trompetboom. Snij deze helemaal af in de zomer of in elk ander jaargetijde. Waterloten groeien langs takken en wortelloten groeien bij de wortels of boomstam.

Stap 6 Verwijder wrijvende, kruisende of eigenzinnige takken. Deze blokkeren lucht en zonlicht voor de rest van de boom.Plaats een reactie