Hoe een treurwilg snoeien?


Hoe een treurwilg snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Snoei de treurwilgen tijdens hun slapend seizoen, laat in de winter en voor de nieuwe groei periode begint. Dit geeft meer groei het volgend seizoen en voorkomt dat je de plant beschadigd.

Stap 2. Knip het bovenste van de treurwilg af aan het uiteinde van de knop, dit is de voornaamste groeiplek en is te vinden bovenaan de stengel. Gebruik een scherpe snoeischaar om alle zijwaarts groeiende takken af te knippen, behalve de 2 bovenste takken. Dit zorgt voor een sterke, rechte stengel.

Stap 3. Verwijder alle zieke of kapotte takken om abnormale groei en besmetting aan de rest van de boom te voorkomen. Gooi alle zieke takken weg van het terrein. Snij gekruiste en overgroeide takken af door de hele stengel te verwijderen.

Stap 4. Snoei je jonge treurwilgen zuinigjes tot 1 algemene stengel. Hou een a twee takken aan iedere kant van de plant over om de rest van de treurwilg van voedselstoffen te voorzien.

Stap 5. Snij alle wilde scheuten dat uit de stam van de boom groeien af door de hele wortel te verwijderen, en gooi ze weg.Plaats een reactie