Hoe rhododendron snoeien?


Hoe rhododendron snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Wacht tot begin van de lente om rododendrons te snoeien daar dit het bloei seizoen is. Meeste tuiniers in warmere klimaten kunnen al snoeien in maart, tuiniers in andere gebieden zouden moeten wachten tot er knopjes op de stengel van de plant verschijnen.

Stap 2. Gebruik een snoeischaar om dode bloesems te verwijderen. Dit noemt men “dead heading” dit wordt gedaan door de stengel rechtstreeks onder het onderste van de bloem af te snijden en het van de plant te verwijderen.

Stap 3. Gebruik een snoeischaar om stengels die bruin of ziek zijn af te snijden. Snij de stengels eraf in een hoek van 45 graden zo kort mogelijk bij de wortel van de plant.

Stap 4. Snij verschillende stengels in het midden van de rododendron af. Dit is om een betere luchtstroom te creëren, het resultaat hiervan zal een betere groei zijn en het zal de gezondheid van de plant verbeteren.

Stap 5. Snij de stengels korter dat over looppaden hangen of verstrengeld zitten tussen andere planten.

Stap 6. Zoek voor gesnoeide stengels en stel vast of sommige van de stengels meer dan 2.5 cm doorsnede hebben. Smeer een oplossing van snoeimiddel op het afgesneden deel van de stengels, dit is verkrijgbaar in tuincentra.Plaats een reactie