Hoe krijg ik bamboe weg?


Hoe krijg ik bamboe weg? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Graaf ongewenste bamboe op met een houweel of spade. De gepunte houweel zal helpen om de in de war hangende wortelstokken los te maken en de spade zal ze uit de grond tillen. Behalve in ongewone omstandigheden, meestal groeien bamboe wortelstokken niet zo diep in de grond.

Stap 2. Gebruik een snoeimes om door de dikke wortelstokken te snijden. Zorg ervoor dat je ieder stuk wortelstok van de bamboe verwijderd hebt of de bamboe groeit eens zo hard terug.

Stap 3. Honger planten uit door alle nieuwe aangroeisels af te knippen alvorens ze 2 feet hoogte bereiken. Bamboe moet fotosyntheseren zoals ieder andere plant. Ga zijn vermogen tegen om dit te doen en de plant zal uiteindelijk afsterven. Wees hardnekkig! Deze methode kan langer dan 1 jaar duren.

Stap 4. Giet Glyfosaat onkruidverdelger op de nieuwe stompjes. Systematische onkruidverdelgers zijn beter dan directe onkruidverdelgers in het verwijderen van bamboe. Hou in gedachten dat eens de plant dood is je hem nog steeds uit de grond moet graven. Dit is gemakkelijker te doen wanneer de plant nog leeft.

Stap 5. Solarizeer de vijand. Snij de bamboe gelijk met de grond, spreid er een dikke laag meststof over hoog in stikstof gehalte, over de hele oppervlakte en bedek het met een plastiek zeil. Maak het plastiek zeil vast aan de kanten met stenen of planken. Deze techniek wordt best gebruikt tijdens het heetste deel van de zomer en zal de bamboe letterlijk de grond ik koken. Laat het plastiek zeil liggen tot alle vorm van leven verdwenen is.Plaats een reactie