Hoe geef je Blauwe Hortensia’s hun kleur terug?


hortensia

Zoals sommigen weten kunnen Blauwe Hortensia’s na een paar jaar verkleuren naar roze bloemen. Dit komt namelijk puur door de zuurtegraad van de grond en dus niet door dat je een verkeerde keuze gemaakt hebd van plant !!

Een goed middel hiervoor is Aluin (hoewel dit moeilijker te vinden is). Dit is een samenstelling van aluminium- en kaliumsulfaat. Normaal kan je dit kopen bij de drogist. Doordat de grond dus minder zuur is zullen je bloemen verkleuren naar de roze kleur, toevoegen van een verzurend product helpt dit je bloemen terug Blauw maken. Als je liever wil dat je roze bloemen hebd, kan je kalk aan je Hortensia’s smijten. Sommigen zeggen dat je een handvol verroeste spijkers in de grond ingraven bij de wortels van de plant…

In een zure grond met wat aluminium of ijzer kleurt je Hortensia weer mooi blauw…Het is het proberen waard !1 Reactie

  1. heidi decleire says:

    met aluin gaat dit nog altijd het best.Dit is niet zo moeilijk te vinden wat de firma DCM heeft hier een product voor en dit is verkrijgbaar in ieder AVEVE tuincentrum.Hiermee worden ze gegarandeert terug mooi blauw van kleur.Zeker geen kalk gooien want deze planten hebben zure grond nodig en kalk ontzuurt de grond.

Plaats een reactie