Hoe frambozen snoeien?


Hoe frambozen snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Rode en Gele Frambozen

Stap 1. Knip in de lente alle stengels die gedurende de winter dood zijn gegaan met een grote tuinschaar op grondhoogte en knip daarna de resterende stengels op borsthoogte.

Stap 2. Knip alle stengels die dat jaar vruchten hebben voortgebracht, op bodemhoogte. Het is gemakkelijk te zeggen: als je jouw snoeiwerk vlak achter de oogst doet, zal je de restanten zien van de trossen waar de frambozen zijn verwijderd. Als je wacht tot de herfst, kijk dan uit naar donkerdere stengels met gepelde schors.

Stap 3. Trek alle stengels die zwak of ziek uitzien uit, zodra je ze ziet, op welk moment van het jaar dan ook.

Stap 4. Trek nieuwe stengels uit, aangezien er ongeveer zes duim moet overblijven tussen alle stengels.

Stap 5. Trek alle uitlopers (nieuwe stengels die uit de wortels opschieten) onmiddellijk uit. Elke framboos zal overnemen als je hem een halve kans geeft.

Zwarte Frambozen

Stap 1. Knip nieuwe frambozenstengels af tot ongeveer twee voet in de midzomer. Ze zullen aan de zijkant takken vormen die in het volgende jaar vrucht zullen dragen.

Stap 2. Knip in de lente deze laterale takken tot ongeveer 12 duim. Daarna, na de oogst, knip alle stengels die hebben gedragen tot bodemhoogte, evenals bij de rode frambozen.

Stap 3. Trek alle nieuwe planten die tussen de rijen opkomen uit, en dit is nodig om zes duim vrij te houden tussen alle stengels.Plaats een reactie