Hoe sering snoeien?


Hoe sering snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Wacht geduldig op de bloei. Snoeien in de verkeerde tijd van het jaar kan jonge knopjes kapot maken, deze zijn zo klein dat het moeilijk is ze te zien groeien.

Stap 2. Zorg ervoor dat je seringen gedaan hebben met bloeien. Eens de bloemen afgestorven zijn, is de tijd om te snoeien.

Stap 3. Knip de dode bloemen eraf met een schaar, helemaal tot aan de stengel. Dit zal voorkomen dat de struik begint te zaden en ervoor zorgen dat er volgend jaar meer knopjes op staan.

Stap 4. Snij kleine scheuten kort tegen de grond. Deze scheuten zouden moeten opschieten van de hoofdstam. Ook, om je seringen vol te houden maar niet te struikachtig te laten worden, als je merkt dat het te vol is in het midden, snij dan de takken in de struik korter. Dit zal helpen dat de zon en lucht het midden bereikt en ziektes voorkomen.

Stap 5. Knip takken bij dat er uitsteken of lelijk ogen. Dit zal helpen je seringen vorm te geven. Om een bredere seringenstruik te maken, snij dan minder stengels aan de hoofdstam kort. Hou de toppen van je boom gerond, geen enkele sering is mooi als hij “hoog en strak” lijkt.Plaats een reactie