Hoe appelbomen snoeien?


Hoe appelbomen snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Snoei de appelbomen nadat de knopjes beginnen groeien. Beslis welke bovenste tak je als hoofd tak wil. Knip alle andere scheuten eraf dat aan het wedijveren zijn voor de bovenste plaats en vast zitten 10 cm onder het bovenste van de hoofd tak. Snij het topje van de hoofd tak eraf (terminal cut) om de groei van de knopjes te bevorderen.

Stap 2. Zorg ervoor dat er 4 voorname takken naar het Noorden, Zuiden, Oosten en Westen groeien ongeveer 12.5 cm onder de terminal cut. Als er meerdere takken groeien en wedijveren met deze 4 takken, snij ze er dan gewoon af met de snoeischaar. Als de 4 takken niet in een hoek van 60 a 70 graden groeien, hang dan een kleding speld aan het uiteinde van de takken om te helpen ze naar beneden te trekken. Takken met een hoek kleiner dan 60 graden hebben een zwakkere verbinding met de hoofdtak en kunnen afbreken door het gewicht van het fruit.

Stap 3. Snij ΒΌ van de lengte van de laterale takken af (deze dat zijlings uitsteken) waar geen kleine twijgjes aan groeien. Deze manier van snoeien zal de tak aansporen om knopjes op de laterale takken te laten groeien.

Stap 4. Verwijder de takken dat onder het horizontale gedeelte hangen. Wanneer er fruit aanhangt zullen deze naar beneden getrokken worden en verzwakken. Verwijder ook takken niet in juiste hoek recht naar boven groeien, daar deze zwak zullen zijn en geen fruit zullen kunnen dragen en gewoon bladeren hebben dat het fruit zal overschaduwen.

Stap 5. Streef om een boom te verkrijgen in de vorm van een piramide, met de bladeren naar boven toe, kortere takken bovenaan en langere takken onderaan.Plaats een reactie