Hoe een leilinde snoeien?


Hoe een leilinde snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Beslis welke dag precies je de lindeboom gaat snoeien. Het is uiterst belangrijk iedere lindeboom op de juiste tijd van het jaar te snoeien. Je moet dit doen alvorens de bloei op de boom begint. Deze precieze dag kan eender wanneer zijn van januari tot maart (afhankelijk van de locatie).

Stap 2. Onderzoek je lindeboom grondig. Kijk of je ongezonde of dode takken vind; inspecteer het onderste van de stam op zuigkarpers; inspecteer iedere tak om deze op te merken die door het midden van de boom groeien.

Stap 3. Zorg ervoor dat ieder snij gereedschap heel scherp is. Indien niet, moet je elk gereedschap scherpen alvorens te beginnen met snoeien. Gebruik ontsmettingsalcohol om het gereedschap te steriliseren. Bewaar al je snoei gereedschap op 1 plaats.

Stap 4.Snoei je lindeboom op de juiste manier. Verwijder alle zuigkarpers dat uit de lindeboom groeien. Verwijder de takken die zich uitspannen door de kern van de boom. Dit zal toelaten dat de boom meer zonlicht krijgt en voor een betere lucht circulatie zorgen. Verwijder alle broze of zieke takken. Gebruik je snoeischaar voor meeste takken, en gebruik de snoeizaag enkel voor grotere takken. Terwijl je dit doet, hou ook altijd de volledige vorm van de lindeboom in de gaten. Als je lindeboom veel snoeiwerk nodig heeft, moet je dit niet allemaal in 1 jaar doen. Het is best een beetje dit jaar te doen, en dan tot het volgende seizoen te wachten om verder te doen.Plaats een reactie