Hoe catalpa snoeien?


Hoe catalpa snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Trek de jongere catalpa bomen (trompetboom) recht om een algemene leider te maken. Herken de sterkste, rechtste tak en verwijder andere takken die
ermee ijveren.

Stap 2. Laat het groeien in de vorm van een steigerkrans. Kies takken uit dat in een brede hoek staan ten opzicht van de stam. Deze takken moeten gelijk rond de algemene stam staan, zoals de spaken van een wiel. Verwijder alle andere takken, vooral die met een zwakke, V- verbinding. Laat meer steigerkransen groeien, 25 a 30 cm boven de laatste. Zorg ervoor dat de takken niet onmiddellijk boven elkaar groeien anders blokkeren deze het zonlicht.

Stap 3. Snoei de zwakke takken in de zomer. De catalpa boom (trompetboom) is vatbaar voor zwak hout. Snij ze af waar ze samengroeien met gezonde takken. Maak de sneden juist aan de buitenkant van de kraag van de tak, of het gezwollen gedeelte waar 2 takken met elkaar verbonden zijn.

Stap 4. Verwijder de lagere takken wanneer de catalpa de gewenste hoogte bereikt. Gebruik een snede om kleinere takken te verwijderen. Grotere takken hebben drie sneden nodig om het afscheuren te verminderen. Maak de eerste onderaan de tak, enkele cm’s van de kraag van de tak. Maak een tweede snede aan de top van de tak, ongeveer 2.5 cm voorbij de eerste snede, dit zal de tak moeten afsnijden, en enkel een stompje overlaten. De derde snede snijdt door het stompje, gelijk met de kraag van de tak.

Stap 5. Snij de waterloten en zuigkarpers af. Deze gebruiken de voedingsstoffen van de rest van de catalpa boom. Snij ze helemaal af tijdens de zomer of eender welke periode van het jaar. Waterloten groeien op de takken en zuigkarpers groeien onderaan de wortels of aan de boomstam.

Stap 6. Verwijder wrijvende, kruisende en onstabiele takken. Ze houden lucht en zonlicht tegen om de rest van de boom te bereiken.Plaats een reactie