Hoe dieten?


Hoe dieten? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Bespreek een dieet plan met een geregistreerde diëtist. Een diëtist is niet het zelfde als een voedingsdeskundige. Een voedingsdeskundige stuurt soms aan op het volgen van wonderprogramma’s en het innemen van vitaminen en voedingssupplementen. Een diëtist heeft een professionele wetenschappelijke opleiding gevolgd en zal een veilig dieet programma voorstellen.

Tip 2 Overweeg om je in te schrijven bij één van de grotere dieet centra als je denkt dat dit helpt. De centra die al een tijdje meedraaien in deze branche bieden een goede slagingskans.

Tip 3 Stel jezelf redelijke doelen. Als je teveel en te snel gewicht wil verliezen kan het mislukken, komt het gewicht er weer bij, of maak je jezelf ziek. Een dieet is geen snelle oplossing, maar moet juist gericht zijn op lange termijn resultaten.

Tip 4 Creëer een calorie tekort. 455 gram vet staat gelijk aan 3.500 calorieën. Deel dit door 7. Dit betekent dat je per dag 500 calorieën minder tot je moet nemen om 455 gram per week te kunnen verliezen.

Tip 5 Beweeg meer. Dit kan door te trainen of door gewoon te dansen in de huiskamer. Doe sit-ups terwijl je TV kijkt of loop een blokje om tijdens je koffiepauze. Alle beetjes helpen.

Tip 6 Zorg ervoor dat je vijf tot zeven porties groente en fruit per dag eet (zoals aanbevolen door de voedselpiramide), dan merk je misschien dat je toch niet zo’n honger hebt.Plaats een reactie